Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πανό από εργαζόμενους στους δήμους στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορούν την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των δήμων ότι επιχειρούν αποψίλωση των υπηρεσιών.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην έναρξη του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κατηγορώντας κυβέρνηση και διοικήσεις των δήμων ότι επιχειρούν αποψίλωση των υπηρεσιών, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε μέσα, για να περάσουν μια σειρά από υπηρεσίες τελικά σε ιδιώτες.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που διαμαρτύρονται και εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης, Θωμάς Μαραντζίδης, τόνισε πως «εδώ και πολλά χρόνια επιλογή των κυβερνήσεων είναι η αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών και η εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν έχουν ασφάλεια, ενώ και ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος. Περίπου 4.000 εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι που αντί να μονιμοποιηθούν βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Μιλάμε για ανθρώπους που εργάζονται από το 2014 στους δήμους και προσφέρουν αναγκαίες υπηρεσίες, οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο».

Οι εργαζόμενοι σήκωσαν δύο πανό και φώναξαν συνθήματα, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και την ΕΛΑΣ αναμένεται να πάρουν το λόγο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.