Skip to main content

Παρασκήνιο, με ελληνική ανάμειξη για το πακέτο Γιούνκερ

Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο κρύβει η πρόσφατη ανακοίνωση περί διπλασιασμού των πόρων του πακέτου Γιούνκερ, στην οποία προχώρησε ο ίδιος ο Γιούνκερ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο κρύβει η πρόσφατη ανακοίνωση περί διπλασιασμού των πόρων του πακέτου Γιούνκερ, στην οποία προχώρησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν. Όπως πληροφορείται αρμοδίως η Voria.gr, η Αθήνα θα πρέπει να ήταν από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν αιφνιδιάστηκε από την είδηση, για έναν απλό λόγο: τη γνώριζε. Πώς; Της την είχε διαρρεύσει το Παρίσι!

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο των Χωρών της Ν. Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, το είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό. Μάλιστα, προς στιγμή, υπήρχε η σκέψη να το ανακοινώσει, ο ίδιος, ως ένα είδος «δώρου» του στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τελικώς επικράτησαν περισσότερο ώριμες απόψεις. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την δυσαρέσκεια της Κομισιόν,η οποία ήθελε να κάνει η ίδια τις ανακοινώσεις και μάλιστα σε πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως και έγινε τελικά, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.