Skip to main content

Παραπομπή 17 ατόμων για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου του ΄99

Την παραπομπή 17 προσώπων για σκέλος της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου το 1999, ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, ζητά με πρότασή της στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας εφετών κ. Φανή Κοντοθ
Την παραπομπή 17 προσώπων για σκέλος της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου το 1999, ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, ζητά με πρότασή της στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γνωστοί επιχειρηματίες, χρηματιστές, ένας δικηγόρος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, καθώς και η πρώην πρωτοδίκης που είχε χειριστεί τη δικογραφία για τις λεγόμενες μετοχές «φούσκες», κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση αφορά τόσο στη χειραγώγηση μετοχών συγκεκριμένης εταιρίας, όσο και στο χειρισμό της ποινικής έρευνας από την κ. Μπουρμπούλια.

Η δικογραφία σχηματίστηκε όταν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα εντοπίστηκε λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα που φέρονται να τηρούσαν η πρώην ανακρίτρια με το συγκατηγορούμενό της τώρα δικηγόρο, συνήγορο υπεράσπισης τότε, γνωστού χρηματιστή.

Η κ. Κοντοθανάση στην πρότασή της κρίνει ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν κάποιοι εκ των αρχικώς κατηγορηθέντων μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.