Skip to main content

Παραπέμπονται τρία άτομα για εικονικά έργα της ΕΥΑΘ - Ζημιά 1,9 εκατ.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση και ο τρίτος για άμεση συνέργεια στην απιστία, κατά τη χρονική περίοδο 2005-2006.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας πρώην διευθυντής κι ένας μηχανικός της ΕΥΑΘ καθώς επίσης κι ένας ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας για εικονικά έργα στο δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση και ο τρίτος για άμεση συνέργεια στην απιστία, που τελέστηκε τη χρονική περίοδο 2005-2006 προκαλώντας οικονομική ζημιά 1,9 εκατ. ευρώ στην ΕΥΑΘ ΑΕ.  

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος κι ένα ακόμη στέλεχος της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης επειδή δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής.

Ο διευθυντής του δικτύου ύδρευσης ενέκρινε ενέργειες του επιβλέποντα μηχανικού ο οποίος ανέθεσε στην ανάδοχο εταιρεία του συγκατηγορούμενου τους ιδιοκτήτη για εκτέλεση αφανών εργασιών σε διάφορα τοπικά σημεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το βούλευμα. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών ουδέποτε εκτελέστηκαν διότι ήταν εικονικές.

Επίσης, προέκυψε ότι τα σημεία των βλαβών που προσδιορίζονται στα οριζοντιογραφικά διαγράμματα της ΕΥΑΘ ΑΕ είναι εκτός οδοστρώματος ή βρίσκονται σε πάρκα, σε κτήρια, σε ιδιόκτητα οικόπεδα και σε άλλες οδούς.