Skip to main content

Παραπέμπονται 57 για δίκτυο διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Αναμένεται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία που προκάλεσε οικονομική ζημιά 19 εκατ. ευρώ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται σε δίκη 57 άτομα για την εμπλοκή τους σε δίκτυο που εισήγαγε από αραβικές χώρες εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία διακινούσε και εμπορευόταν στην Ελλάδα ενώ  μέρος αυτών εξήγαγε στη Βουλγαρία.  

Αναμένεται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία που προκάλεσε οικονομική ζημιά 19 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν και τρεις αστυνομικοί διότι φέρονται ότι έδιναν πληροφορίες για αστυνομικά οχήματα που επιτηρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλησίον της κεντρικής αποθήκης λαθραίων τσιγάρων.

Επίσης παραπέμπονται να δικαστούν οι δύο φερόμενοι ως διευθυντές και άλλα μέλη του δικτύου που ασχολούνταν με τη μεταφόρτωση, την προώθηση- διακίνηση, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες, μεταπωλητές στη Θράκη και στη βουλγαρική επικράτεια, φοροεκφορτωτές, τσιλιαδώροι κ.α.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι οι ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εισάγονταν από τρίτες χώρες (Ντουμπάι, Λευκορωσία, κ.λ.π.) και έφταναν ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα, μέσα απ' το λιμάνι του Πειραιά.

Αποθηκεύονταν στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής και, αφού γινόταν ο διαχωρισμός τους ανά δίκτυο (περιοχή) δράσης, στη συνέχεια διακινούνταν είτε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, είτε στη Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα, είτε γινόταν εξαγωγή στη Βουλγαρία.