Skip to main content

Παραπέμπεται εργολάβος για καθαριστές- «φαντάσματα» στο ΑΠΘ

Κατηγορείται ότι έπαιρνε διπλούς μισθούς για τους καθαριστές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που εμφανίζονταν να καθαρίζουν ταυτόχρονα και το ΑΠΘ.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ένας εργολάβος καθαριότητας παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη εις βάρος του ΑΠΘ. Κατηγορείται ότι έπαιρνε διπλούς μισθούς για τους καθαριστές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που εμφανίζονταν να καθαρίζουν ταυτόχρονα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της «απάτης κατ' εξακολούθηση, σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.». Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση εισαγγελέα Εφετών. καθώς, από την προκαταρκτική έρευνα, προέκυψε ότι η ζημιά που υπέστη το ΑΠΘ , για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2002 εως τον Δεκέμβριο 2004, ανέρχεται σε χρηματικό ποσό άνω των 850.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος  λειτουργούσε επιχείρηση καθαριότητας απασχολώντας δεκάδες εργαζομένους και λάμβανε μέρος σε διάφορους μειοδοτικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν την καθαριότητα δημόσιων χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε σε τακτικό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάμβανε την καθαριότητα εσωτερικών χώρων κτιρίων του Α.Π.Θ. Η πρώτη σύμβαση υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2000.

«Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι άτομα που εμφανίζονται ως απασχολούμενοι καθαριστές του ΑΠΘ και μάλιστα σε συγκεκριμένες υπηρεσίες - Τμήματα τον ίδιο μήνα εμφανίζονται ως απασχολούμενοι με πλήρες ωράριο και το σύνολο των εργάσιμων ημερών στην Αθήνα (Υ.Π.Α.). Η ασφάλιση ήταν μια φορά για το προσωπικό όπως προκύπτει από τις καταστάσεις του ΙΚΑ και φυσικά ο συγκεκριμένος Εργοδότης- Ανάδοχος πληρώθηκε από το Πανεπιστήμιο και από την Υ.Π.Α.» αναφέρεται στο παραπεμπτικό  βούλευμα.