Skip to main content

Παραολυμπιονίκης θα συμμετάσχει στο Ρίο και μετά θα κάνει ευθανασία

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η 37χρονη κέρδισε στο σπριντ των 100μ. στην κατηγορία T52 το χρυσό, ενώ στα 200μ. το ασημένιο

Συγκλονίζει η Βελγίδα Παραολυμπιονίκης, Marieke Vervoort, η οποία σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της, αμέσως μετά τη συμμετοχή της στην Παραολυμπιάδα του Ρίο, που ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η Παραολυμπιονίκης πάσχει από μια ανίατη εκφυλιστική νόσο στην σπονδυλική της στήλη, με την κατάσταση να της να έχει επιδεινωθεί τόσο το τελευταίο διάστημα, που σκέφτεται την ευθανασία, σύμφωνα με το Adelaide Advertiser.

«Έχω μία λίστα όσων θέλω να κάνω και πλέον σκέφτομαι την ευθανασία», δήλωσε η ίδια στην Daily Express, ενώ, μιλώντας στη Le Parisien, περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξηγώντας πως το «τέλος», που θέλει να δώσει, θα της χαρίσει ειρήνη.

«Όλοι με βλέπουν να χαμογελάω με το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν βλέπουν την σκοτεινή πλευρά», τονίζει.

«Ορισμένες στιγμές υποφέρω πολύ, μερικές φορές κοιμάμαι μόνο για 10 λεπτά τη νύχτα και παρόλο αυτά θέλω το χρυσό. Το Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία», αναφέρει η Vervoort.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η αδυναμία ύπνου, η αγωνία για την κατάστασή της και οι τακτικές λιποθυμίες, την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Η αθλήτρια έμεινε παράλυτη το 2000, όταν και «χτυπήθηκε» από μια σπάνια ασθένεια, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η 37χρονη κέρδισε στο σπριντ των 100μ. στην κατηγορία T52 το χρυσό, ενώ στα 200μ. το ασημένιο. Στο Ρίο ελπίζει να κατακτήσει και πάλι το βάθρο.

Η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002 και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη γραπτή συναίνεση τριών ιατρών.