Skip to main content

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομες έκρινε η Δικαιοσύνη τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι διαφωνούν με τις αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας.

Μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι ελεγκτές αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαφωνούν με τις αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων αναφέρει πως κάτι τέτοιο εν μέσω του καλοκαιριού «θα βάλει την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ΄αυτήν την τόσο άσχημα τουριστική χρονιά».

Επισημαίνει επίσης ότι ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων των ελεγκτών και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων στο παρελθόν, όπως των ναυτικών και των εργαζόμενων στα μουσεία, «τέτοιες κινητοποιήσεις ακυρώνουν όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τουριστικές επιχειρήσεις για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμα δυνατόν να περισωθεί».