Skip to main content

Παραμένουν στα μπλόκα οι αυτοκινητιστές

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Υποδομών στα τρία βασικά αιτήματά τους.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Υποδομών  στα τρία βασικά αιτήματά τους, που αφορούν το αναπτυξιακό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Η συνεδρίαση της Πανελλαδικής συνάντησης πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε κλίμα έντασης, καθώς ήταν αρκετές οι φωνές που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων. Τελικά οι μεταφορείς αποφάσισαν σε ποσοστό 60-40 να συνεχίσουν τον αγώνα τους. «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», υπογράμμισαν αμέσως μετά σε δηλώσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, γίνεται λόγος για ενταφιασμό του κλάδου, για αδιαλλαξία της κυβέρνησης και εμπαιγμό των επαγγελματιών μεταφορέων.

Οι μεταφορείς διατείνονται ότι οι δεσμεύσεις του κ. Ρέππα δεν τους ικανοποιούν, καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην επιστολή, η οποία δεν καλύπτει όλα όσα τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός.

Δεν ανακοινώθηκε η μορφή που θα πάρουν πλέον οι κινητοποιήσεις, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία.