Skip to main content

Παραμένει στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος για εργασιακά και φορολογικό

Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος του Eurogroup - Μαζί του Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης

Θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα στα εργασιακά και στο φορολογικό.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος, μετά την εισήγηση των θεσμών, της κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

«Η ιδέα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις τα τεχνικά ζητήματα. Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές ότι έχουν κλείσει τα πιο πολλά ζητήματα. Αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των εργασιών. Θα μείνουμε εδώ και εγώ και η κ. Αχτσιόγλου και θα συζητήσουμε τα θέματα που έχουν μείνει για το εργασιακό και τα ασφαλιστικά. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα πακέτο που συμφωνούμε εμείς και οι θεσμοί πριν τις 7 Απριλίου».