Skip to main content

Παραμένει πρόεδρος της ΔΕΘ ο Τζήκας, αύριο κληρώνει για Ποζρικίδη

Άμεσα αναμένεται η πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου και η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του εθνικού εκθεσιακού φορέα

Ο Τάσος Τζήκας παραμένει στη θέση του προέδρου στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ - HELEXPO ΑΕ και μέχρι αύριο θα έχει ληφθεί απόφαση και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με πιθανό τον ορισμό εκ νέου του Κυριάκου Ποζρικίδη.

Τα ανωτέρω δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξής της με δημοσιογράφους η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, διευκρινίζοντας πως η εκλογή νέου ΔΣ στη ΔΕΘ - HELEXPO ήταν επιβεβλημένη, καθώς λήγει και η παράταση του χρόνου θητείας της απερχόμενης διοίκησης.

Το θέμα που αφορά τον ορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου καθυστέρησε, καθώς έπρεπε να διευκρινιστεί εάν η επιλογή θα γίνει με βάση το μητρώο εταιρειών του Δημοσίου, κάτι που θα επέβαλε την προκήρυξη διαγωνισμού. Όπως, όμως, είπε η κα. Κόλλια, η ΔΕΘ - HELEXPO δεν είναι Δημόσιο, άρα ο διευθύνων μπορεί να οριστεί απευθείας από τον μέτοχο.

Ήδη έχουν σταλεί οι προτάσεις για τους εκπροσώπους των φορέων από το ΥΜΑΘ στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και το θέμα ορισμού του νέου ΔΣ αναμένεται να κλείσει άμεσα.