Skip to main content

Παραμένει σε έκτακτη ανάγκη ο Έβρος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο νομός Έβρου, με περισσότερα από 200.000 στρέμματα να εκτιμάται ότι έχουν καλυφθεί από τα νερά.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο νομός Έβρου, με περισσότερα από 200.000 στρέμματα να εκτιμάται ότι έχουν καλυφθεί από τα νερά. 

Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.

Στον Έβρο θα βρεθούν επίσης, σήμερα κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου, και της ΚΕΔΚΕ με επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Στο μεταξύ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Νομού Έβρου, όπως τις εισηγήθηκε ο Νομάρχης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα κτίρια, υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Η ΚΥΑ αφορά τις περιοχές Τραϊανούπολης (παρέβρια ζώνη), Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Ορφέα, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Βύσσας, Μεταξάδων και Τριγώνου.

Το έργο της αποκατάστασης των κτιρίων ανέλαβε η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ).

Στο χωριό Λάβαρα, οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση της Voria.gr, η κατάσταση που επικρατεί εμφανίζει σταθερή βελτίωση, με τη στάθμη των υδάτων να έχει μειωθεί κατά 10 εκατοστά.

Σημειώνεται ότι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να επιτρέψει το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου ως το τέλος του μήνα, οπότε και λήγει η κυνηγητική περίοδος.