Skip to main content

Παραιτήθηκε ο Θανόπουλος

Την παραίτησή του από την προεδρία της Superleague υπέβαλε ο Νίκος Θανόπουλος, μία ημέρα μετά την παραίτησή του από την ηγεσία της ΑΕΚ.
Την παραίτησή του από την προεδρία υπέβαλε ο Νίκος Θανόπουλος, μία ημέρα μετά την παραίτησή του από την ηγεσία της ΑΕΚ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague, όπου έγινε το απόγευμα, ο κ. Θανόπουλος ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

«Στην ΑΕΚ, όπως ξέρετε, τελώ υπό παραίτηση και προτείνω, για να μην υπάρχει εκκρεμότητα στη Σούπερ Λίγκα, να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις, για να αντικατασταθώ.

»Είναι θέμα σοβαρό και ηθικής τάξεως η παραίτησή μου, καθώς η Σούπερ Λίγκα χρειάζεται έναν πρόεδρο ενεργό και όχι έναν που τελεί υπό παραίτηση. Χρειάζεται να μην έχει τα προβλήματα που έχω εγώ με την ομάδα μου και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα και αυτή η ενότητα επιτάσσει να εκλεγεί νέος πρόεδρος από το σώμα.

»Το σώμα αντιλήφθηκε πλήρως τη θέση μου και την αποδέχτηκε. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου και στις 3 Δεκεμβρίου θα υπάρξει εκλογή νέου προέδρου. Θα είμαι ενεργό μέλος της Λίγκας, αν συνεχίσω στην ΑΕΚ από άλλο πόστο, και θα βοηθήσω τον νέο πρόεδρο. Είναι σωστό και υγιές να γίνει αυτό, το ποδόσφαιρο μας έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο κ. Θανόπουλος είχε τονίσει σχετικά με την προεδρεία της ΑΕΚ «πρόεδρος θα είμαι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και θα τεθώ στη διάθεση του νέου μεγαλομετόχου και θα δούμε αν θα βοηθήσω ή όχι».