Skip to main content

Παράγοντας ΥΠΕΞ: Κι εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπιανών

Κι εμείς κάψαμε σημαίες στη Θεσσαλονίκη. Κι ακούστηκαν συνθήματα ''πάρτε τα όπλα να πάμε στα Σκόπια, δήλωσε ανώτατος παράγοντας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση από κορυφαία διπλωματική πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις στην πΓΔΜ από εθνικιστές, οι οποίοι έκαψαν την ελληνική σημαία.

«Κι εμείς κάψαμε σημαίες στη Θεσσαλονίκη. Κι ακούστηκαν συνθήματα ''πάρτε τα όπλα να πάμε στα Σκόπια», είπε χαρακτηριστικά, ο ανώτατος παράγοντας, όταν ρωτήθηκε αν προβληματίζει την κυβέρνηση ότι διαδηλωτές έκαψαν ελληνικές σημαίες στα Σκόπια.

Όπως σημείωσε, «εμείς έχουμε πει ότι μια light συμφωνία δεν πρόκειται να δεχθούμε».

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό και την εκτίμηση για συμφωνία ακόμη κι εντός του Μαρτίου, η ίδια πηγή σχολίασε «δεν ξέρω, αυτό πρέπει να το αποφασίσουν άλλοι».

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης , ωστόσο δεν είδε να «παίζουν» και να προβάλλονται εξίσου και οι δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, διαψεύδοντας μέρος όσων μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, η ίδια «πηγή» σημείωσε ότι «η στάση της Ευρώπης είναι καλύτερη από ποτέ, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετή» ενώ πρόσθεσε ότι εμείς «δεν απαντάμε κάθε φορά που μας απαντά η Τουρκία. Πέρυσι έβρισαν τον υπουργό Εξωτερικών 40 φορές, τους απάντησε δύο φορές».