Skip to main content

Παραγωγικοί φορείς Θεσσαλονίκης: Δεν κινείται τίποτα στην αγορά

Πάγωσε το ΕΣΠΑ, μεγάλη πτώση σε τουρίστες από Γερμανία και Ρωσία βλέπουν οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, στη συνάντηση τους με τον Α. Σαμαρά.

 

Το «πάγωμα» του ΕΣΠΑ είναι το κυρίαρχο θέμα που έθεσαν στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συναντήθηκε πριν από λίγη ώρα.

«Το ΕΣΠΑ έχει ουσιαστικά παγώσει και δεν κινείται τίποτα στην αγορά», είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των φορέων στον κ. Σαμαρά. «Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, μπορεί να υπογράφει τις κατανομές, αλλά εκταμιεύσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος δε γίνονται, αφού δεν υπάρχουν χρήματα. Για να διατεθούν τα κοινοτικά κονδύλια πρέπει να καταβληθεί πρώτα η εθνική συμμετοχή κι αυτό δε γίνεται», τονίστηκε στη συνάντηση.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων επισήμαναν στον πρώην πρωθυπουργό ότι ενώ στο τέλος του 2014 υπήρξαν τα πρώτα δείγματα ότι άρχιζε η ανάκαμψη της αγοράς, από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά έχουν παγώσει κυριολεκτικά τα πάντα και δεν κινείται τίποτα.

«Οι λέξεις ανάπτυξη και επένδυση δεν υπάρχουν», είπαν και εξέφρασαν την δυσοίωνη εκτίμηση ότι θα υπάρξει φέτος μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης από Γερμανία και Ρωσία, που είναι από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές οι οποίες στηρίζουν τη Βόρεια Ελλάδα.