Skip to main content

Παραγγελία μαμούθ δέχεται η Airbus από την ινδική εταιρεία IndiGo

Η συμφωνία ρεκόρ φέρνει τις εκκρεμείς παραγγελίες της IndiGo σε σχεδόν 1.000 αεροπλάνα

Επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, που ήθελαν την Airbus να λαμβάνει παραγγελία ρεκόρ από την αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, IndiGo.

Αναλυτικότερα, από την πρώτη κιόλας μέρα, της πρώτης αεροπορικής επίδειξης στο Παρίσι, μετά από τέσσερα χρόνια, η Airbus εξασφάλισε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της αεροπορίας, σημειώνοντας συμφωνία 500 αεροπλάνων, με την κυρίαρχη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας.

Η συμφωνία-μαμούθ φέρνει τις εκκρεμείς παραγγελίες της IndiGo σε σχεδόν 1.000 αεροπλάνα καθώς επεκτείνει το προβάδισμά της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο.

«Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ μια παραγγελία αυτού του μεγέθους», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IndiGo, Pieter Elbers, σύμφωνα με το Bloomberg. «Δείχνει τις δυνατότητες της ινδικής αεροπορίας και τις φιλοδοξίες που έχει η Indigo».

Ο κλάδος αγωνίζεται να διαχειριστεί ένα κύμα ανάπτυξης μετά την άνοδο στη ζήτηση των ταξιδιών με αεροπλάνα, μετά την πανδημία. Οι κύριες προκλήσεις είναι τα επίμονα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν επιβραδύνει την παραγωγή. Αυτό άφησε ορισμένα στελέχη αεροπορικών εταιρειών να αναρωτιούνται πότε θα πάρουν επιτέλους τα αεροσκάφη που παραγγέλνουν στην έκθεση, τη στιγμή που η Airbus και η Boeing πιέζουν να αυξήσουν την παραγωγή όσο πιο γρήγορα μπορούν.