Skip to main content

Παραδόθηκε παιδική χαρά στην οδό Ισιδώρου

Μια νέα παιδική χαρά παραδόθηκε προς χρήση στους δημότες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής της.

Μια νέα παιδική χαρά παραδόθηκε προς χρήση στους δημότες σήμερα παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής της.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται επί των οδών Ισιδώρου με Ίριδος στην 4η Δημοτική Κοινότητα και διαθέτει πλέον Πιστοποιητικό Ποιότητας και Ασφάλειας που εγγυάται ότι πληροί όλες τις νέες προϋποθέσεις  και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

«Άλλη μία παιδική χαρά παραδόθηκε σήμερα για χρήση στους δημότες ανεβάζοντας σε 14 τις παιδικές χαρές που έχουν ανακατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στη λειτουργία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την αισθητική. Οι υπόλοιπες 14, που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα, κατασκευάζονται ήδη και θα παραδοθούν σταδιακά για χρήση εντός του 2013 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης.

Η παιδική χαρά της Ισιδώρου με Ίριδος είναι τοποθετημένη μέσα σε έναν ευρύτερο χώρο πρασίνου, με ήδη διαμορφωμένες διελεύσεις πεζών. Αποτελείται από εξοπλισμό σχεδιασμένο τόσο για ατομικό όσο και ομαδικό παιχνίδι. Διαθέτει άνετη και ασφαλή πρόσβαση από πεζόδρομο, επαρκή αριθμό καθισμάτων για τους συνοδούς και καλάθια απορριμμάτων.

Επιπλέον, αποτελείται από δύο ξεχωριστούς χώρους που αντιστοιχούν σε δύο  ηλικιακές ομάδες χρηστών. Στο χώρο που προορίζεται για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αντικαταστάθηκε το παλαιό σύνθετο ξύλινο όργανο  με νέο που φέρει πιστοποιητικό εξασφάλισης ποιοτικού ελέγχου. Ακόμη, τοποθετήθηκε ένα σύνθετο όργανο που αποτελείται από πύργο, σκάλα και τσουλήθρα. Επισκευάσθηκε η τετραπλή κούνια και αντικαταστάθηκαν τα καθίσματα με νέα πιστοποιημένα. Στο δεύτερο χώρο, που είναι για μικρότερα παιδιά, τοποθετήθηκε ένα ζωάκι ελατηρίου, μία ξύλινη τραμπάλα και ένα σύνθετο ΑμεΑ που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1,5 χρονών. Η κατασκευή -σκάλα ανόδου, πατάρι και τσουλήθρα- σχηματίζει ένα παπούτσι – μποτάκι, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα θεματικού παιχνιδιού και παιχνιδιού ρόλων.
Το δάπεδο που επικαλύπτεται από ελαστικές πλάκες  επισκευάστηκε, ο χώρος περιφράχθηκε με νέα μεταλλική περίφραξη και προστέθηκε βρύση.