Skip to main content

Παραδοσιακά γιόρτασαν την Ανάσταση οι ομογενείς του Καναδά

Υπό ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικη καλοκαιρία οι Ελληνες του Μόντρεαλ αντάλλαξαν φέτος το Χριστός Ανέστη στις 12 εκκλησιές μέσα και γύρω από την πόλη, καταθέτοντας τις ευχές τους για την μεγάλη γιορτή της
Υπό ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικη καλοκαιρία οι Ελληνες του Μόντρεαλ αντάλλαξαν φέτος το Χριστός Ανέστη στις 12 εκκλησιές μέσα και γύρω από την πόλη, καταθέτοντας τις ευχές τους για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η αναστάσιμη Ακολουθία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου, ο οποίος μεταλαμπάδευσε στους πιστούς το ανέσπερο φως της Ανάστασης.

Ο καιρός καθ΄όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν απρόσμενα ανοιξιάτικος με ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή. Έτσι ο κόσμος συνέρρευσε αθρόα στις καθημερινές τελετουργίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και στη λιτανεία των Επιταφίων στην ελληνοκρατούμενη περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον, την εσπέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη Μεγάλη Τρίτη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου το τροπάριο της Κασσιανής, εκπληκτικά ερμηνευμένο από τη μεικτή χορωδία του ναού, συνοδεία αρμονίου.

Οι Έλληνες του Μόντρεαλ με σύμμαχο την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα βγήκαν σήμερα στους κήπους τους, γυρίζοντας στις σούβλες τον παραδοσιακό οβελία, υπο τον ήχο των παραδοσιακών τραγουδιών της πατρίδας. Χοροί και γλέντια στήθηκαν στις ελληνοκρατούμενες γειτονιές προκαλώντας το ενδιαφέρον των αλλοεθνών γειτόνων τους. Οι τοπικές εφημερίδες του Μόντρεαλ φιλοξενούν αναλυτικά ρεπορτάζ για το Ελληνορθόδοξο Πάσχα στο Μόντρεαλ.

Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω απο το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες της ελληνικής ομογένειας με μιά έκφραση νοσταλγίας για τη μακρινή πατρίδα.