Skip to main content

Ομολογία Βαρουφάκη: Παρουσίασα στο υπουργικό το παράλληλο σύστημα

Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, εκ των ων ουκ άνευ, ανέφερε χαρακτηρστικά στο twitter ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Στην παραδοχή ότι είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Και βέβαια ανέπτυξα στο Υπ. Συμβ. το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. Εκ των ων ουκ άνευ!», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη ότι είχε παρουσιάσει σε Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Τσιρώνης αποκάλυψε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ: «Ο κ. Βαρουφάκης μας είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή… Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)».

Οι δηλώσεις Τσιρώνη προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της υπογράμμισε ότι «Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ».