Skip to main content

Παραδίδεται σήμερα το προσχέδιο του κοινού εγγράφου για το Κυπριακό

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το πρώτο προσχέδιο του κοινού εγγράφου, που έχει ετοιμάσει ως βάση για τη νέα διάσκεψη στο Κυπριακό, στο Κραν Μοντάν της Ελβετίας, η οποία θα αρχίσει στις 28 του μηνός, παραδίδει σήμερα ο ειδικός Σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν 'Αιντε στους διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυρογιάννης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους οποίους θα ενημερώσει προφορικά για το προσχέδιο εγγράφου. Σήμερα θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Μαυρογιάννης θα ενημερώσει αύριο τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο και μεθαύριο την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα ενημερωθεί για το προσχέδιο του κοινού εγγράφου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες και θα έχει στον χαρτοφύλακά του το προσχέδιο του εγγράφου.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι και την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.