Skip to main content

Παππάς: Το ΣτΕ πρέπει να υπολογίζει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στα οφέλη από την λειτουργία του νέου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3.

Το ΣτΕ πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν του το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το κοινό, περί δικαίου, αίσθημα, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, ερωτηθείς για την κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έκανε λόγο για επιλογή που εγγυάται μια προοδευτική διακυβέρνηση, την ώρα που άλλες, λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις, όπως είπε, αρνούνται κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρθηκε και στα οφέλη από την λειτουργία του νέου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τη διακοπή του σχετικού προγράμματος και το ποιοι θα κέρδιζαν από την απώλεια της τροχιακής θέσης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΣτΕ προβλέπει ότι οι φορολογικές αξιώσεις του Δημοσίου δεν μπορούν να ανατρέχουν στο παρελθόν σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας από τη λήξη του έτους στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί η σχετική φορολογική δήλωση, κάτι που συνεπάγεται, κατ' αρχήν, την οριστική παραγραφή χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων των ετών 2000-2010.