Skip to main content

Παππάς: Προειδοποίηση σε δημόσιους οργανισμούς για τη διαφήμιση

H τελευταία εγκύκλιος υποχρεώνει τους οργανισμούς του δημοσίου να διαβιβάσουν τον απολογισμό για το 2017, ανέφερε ο υπουργός.

Πρόστιμα θα επιβάλλονται σε δημόσιους οργανισμούς που δεν θα τηρήσουν την αναλογία κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου.

«Είναι πολύ κρίσιμο στους ανθρώπους στο δημόσιο τομέα που διαχειρίζονται τα διαφημιστικά προγράμματα φορέων του δημοσίου, ότι η αναλογία 70-30 για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί» είπε ο κ. Παππάς, ενημερώνοντας ότι έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος, η οποία υπενθυμίζει ότι θα επιβληθούν πρόστιμα, εάν ένας φορέας δεν τηρεί το 30%».

Σημείωσε επίσης ότι η τελευταία εγκύκλιος υποχρεώνει τους οργανισμούς του δημοσίου να διαβιβάσουν τον απολογισμό για το 2017 και τον προϋπολογισμό τους για το 2018. «Αν το Μάρτιο διαπιστωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι οργανισμοί του δημοσίου οι οποίοι δεν τήρησαν το 70%-30%, τότε θα επιβληθούν πρόστιμα», είπε ο Νίκος Παππάς σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή η αναλογία 70%-30% είναι μια πολύ «ταλαιπωρία αναλογία», διότι ενώ είχε ψηφιστεί με το νόμο Βενιζέλου το 1995, δεν έχει εφαρμοστεί διότι δεν υπήρξε μηχανισμός επιβολής.

Εξάλλου ο κ. Παππάς απαντώντας σε άλλη ερώτηση του κ. Νικολόπουλου υπογράμμισε ότι  «οι δυνατότητες που δίνει το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή με το αναλογικό ραδιόφωνο».

«Στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα είναι πολύ πιο καθαρό και το σήμα, δεν θα έχουμε προβλήματα αλληλοεπικαλύψεων και παρεμβολών με την ΥΠΑ», είπε, και ενημέρωσε ότι ανά περιφέρεια θα υπάρχουν 60 με 70 σταθμοί.

«Δεν χρειάζεται συνεπώς να ανησυχεί κανείς, και κυρίως δεν πρέπει να ανησυχούν σταθμοί που έχουν ξεχωριστό κοινωνικό έργο, παράγουν πρόγραμμα».