Skip to main content

Παππάς: Πετυχαίνουμε διαρκώς κάτι καλύτερο για τον ελληνικό λαό

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είχε συναντήσεις με φορείς της πόλης των Σερρών, στο πλαίσιο περιοδείας του.

Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς των Σερρών, στο Επιμελητήριο της πόλης, είχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Παράλληλα, συναντήσεις είχε με την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Σερρών και της ΑΔΕΔΥ Σερρών.

«Φαντάζεστε πού θα βρισκόμασταν τώρα, αν είχαμε επιτρέψει να συζητηθούν πίσω από τις κλειστές πόρτες των τεχνικών κλιμακίων όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως -για παράδειγμα- η ανάγκη να επανακάμψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Θα συζητούσαμε καν για αυτά τα θέματα, αν είχαμε μείνει εντός των τροϊκανών μηχανισμών; Μηχανισμών σχεδιασμένων για να αποδυναμώνουν κάθε διεκδίκηση υπέρ της κοινωνίας, να την κάνουν φύλλο και φτερό μέσα από τα πολλαπλά επίπεδα των τεχνοκρατών, των EuroWorking Groups, των Eurogroups… Κι αν, μετά από όλα αυτά, σου είχε τυχόν απομείνει ψήγμα διεκδίκησης, απλά ερχόταν μια Σύνοδος Κορυφής και σου έκοβε το βήχα, οριστικά», τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Ετσι, δεν θα είχαμε καμιά ελπίδα. Εμείς βγήκαμε έξω από το στενό αυτό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να διασφαλίζει ότι κανείς ποτέ δεν θα ξεφύγει από τη λιτότατα. Κινητοποιήσαμε την Ευρωβουλή, τη Σύνοδο του Νότου, απευθείας τις πολιτικές ηγεσίες των Ευρωπαίων εταίρων μας. Για αυτό το λόγο, βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να πετυχαίνουμε διαρκώς και κάτι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και, πρώτιστα, για εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που περισσότερο έπληξαν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστο Μέγκλα, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών, Αλκη Απιδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σερρών, Πασχάλη Στεφάνου και με τον Πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών, Ιωάννη Βακιρτζή.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)