Skip to main content

Παππάς: «Ουδέν μεμπτόν» με το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Είμαι στη διάθεση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», δήλωσε ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, όταν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήγειραν ζήτημα για το ταξίδι που είχε κάνει στη Βενεζουέλα το 2013.

«Είμαι και στη διάθεση της Ν.Δ. η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ό,τι άλλο», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμη ότι «μιλά η Ν.Δ. για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι «με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν οικονομικές σχέσεις, αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά», είπε.

Κατά τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, «οι ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια στενή αντίληψη». «Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Άρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», συνέχισε.

Η Ν.Δ. έχει καταθέσει αίτημα ακρόασης του κ. Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, μεταξύ άλλων και για το ταξίδι της Βενεζουέλας. Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να απαντήσει αύριο σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.