Skip to main content

Παππάς: Κλείνει συμφωνία και με το ΔΝΤ σε ρόλο συμβούλου

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ενώ επιβεβαίωσε τα περί πρωτοβουλίας Γιούνκερ να κλείσει η αξιολόγηση.

Αισιόδοξος ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου εμφανίστηκε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον "Realfm 97,8" απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ενώ επιβεβαίωσε τα περί πρωτοβουλίας Γιούνκερ να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα, για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και αν υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε στο καλοκαίρι όπου υπάρχει το ομόλογο των 7 δισ. είπε: "Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα".

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αναφέρει ότι μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής απάντησε: "Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό".

Σχετικά με το αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης η πληροφορία ότι ο Ζ.Κ. Γιούνκερ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, θα θεωρηθεί αυτό ως επαρκής συνθήκη για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και το θέμα των μέτρων για μετά το 2018 και της συμμετοχής του ΔΝΤ θα μετατεθεί για μετά τις γερμανικές εκλογές ο κ. Παππάς απάντησε:

"Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Αρα περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο"