Skip to main content

Παππάς κατά επιχειρηματιών που καταπατούν το πράσινο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Θανάση Παππά κατά επιχειρηματιών που παραβιάζουν τους κανόνες χρήσης κοινοχρήστου χώρου.

Με λήψη αυστηρών μέτρων κατά όσων επιχειρηματιών καταπατούν αστικούς χώρους πρασίνου της Θεσσαλονίκης προειδοποιεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του κεντρικού δήμου της πόλης Θανάσης Παππάς.  

«Πρέπει να σεβόμαστε τους αστικούς χώρους πρασίνου διότι αποτελούν αναζωογονητικά στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος και κύρια συστατικά της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων της πόλης.  Την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες  που παραβιάζουν τους κανόνες χρήσης κοινοχρήστου χώρου και προβαίνουν είτε σε παραβατικές συμπεριφορές καταπατώντας το δημόσιο χώρο είτε αυθαίρετα κλαδεύουν τα δέντρα ή κλείνουν τις δενδροδόχους», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παππάς και προσθέτει:

«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένη να προστατέψει το αστικό πράσινο από φαινόμενα βανδαλισμού προβαίνοντας στις οφειλόμενες ενέργειες προς τα θεσμικά όργανα και όταν απαιτείται προς την δικαιοσύνη. Η ατιμωρησία δεν αποτελεί επιλογή διότι το παράδειγμα της καταπάτησης και καταστροφής του αστικού τοπίου ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλοι που δεν σέβονται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η στάση των πολιτών για την προστασία του  πράσινου, η ενημέρωση και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση των αστικών χώρων.