Skip to main content

Παππάς: Κανονικά η εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ - Έπιασαν δουλειά οι ελεγκτές

Με ποια διαδικασία θα διαγράφονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ανέργους - Δέσμευση από τον νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά.

«Η πρόθεση της καινούργιας διοίκησης είναι καταγεγραμμένη και εάν υπάρχει κάποιο γραφειοκρατικό ζήτημα είμαστε διατεθειμένοι να το λύσουμε», είπε προς τους ανέργους ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, μετά τη συνάντησή του με μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων.

Ο ίδιος τόνισε ότι και για τα παλιότερα πρόστιμα ισχύει η ίδια διαδικασία που έχει ήδη ανακοινωθεί. «Θα μας φέρει ο πολίτης βεβαίωση ότι όταν του βεβαιώθηκε το πρόστιμο ήταν άνεργος και θα προχωρήσουμε στη διαγραφή του προστίμου και της προσαύξησης από την εφορία».

«Οι άνεργοι μας έθεσαν και άλλες δικές τους ανησυχίες, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας κοινός τόπος. Τους εξηγήσαμε ότι ο δικός μας ρόλος είναι διπλός. Πρώτα απ' όλα να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση του οργανισμού και έπειτα να δώσουμε ένα έργο καλύτερο από το προηγούμενο και να προετοιμάσουμε έναν δημόσιο οργανισμό που θα ενταχθεί στο γενικότερο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Ο νόμος με βάση τον οποίο είμαστε εμείς εδώ δεν αφορά μονάχα τον ΟΑΣΘ, αφορά την έναρξη μιας διαδικασίας για την ανασυγκρότηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Και όταν λέμε αστικές συγκοινωνίες, δεν εννοούμε μόνο τα λεωφορεία», τόνισε εν συνεχεία ο ίδιος.

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της εκκαθάρισης, είπε πως ήδη υπάρχουν οι ορκωτοί ελεγκτές μέσα, με βάση τον νόμο και δουλεύουν. «Αυτό που έχει κατά κάποιο τρόπο ανασταλεί είναι ο διεθνής διαγωνισμός, αλλά δεν παρακωλύει σε τίποτα τη δουλειά μας», είπε και κατέληξε:

«Ο βασικός πυρήνας του νόμου έχει επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και λέει ότι η νέα διοίκηση είναι ο εκκαθαριστής. Παράλληλα με την εκκαθάριση, εμείς έχουμε αναλάβει και τη συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού. Και επειδή η λειτουργία μέχρι τώρα δεν ήταν αποδεκτή από τους πολίτες, πρέπει να τη βελτιώσουμε».