Skip to main content

Παππάς: Δεν έχω καμία ευθύνη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Στήνουν καρτέρι ώστε σε κάθε αστοχία σε κάθε στραβοπάτημα να σε ισοπεδώσουν, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Απάντηση στα πυρά που δέχθηκε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή.

«Η Πολιτική Προστασία έχει την απόλυτη ευθύνη για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία και τη δράση με γενική αν απαιτηθεί κινητοποίηση των υπηρεσιακών δομών. Σε όλα αυτά και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που μου αναλογούν δεν είχα από το 2012 καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή και καμία ευθύνη στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι η αναφορά δεν είναι υπεκφυγή, αλλά διευκρίνιση.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «οι τεχνικές υπηρεσίες καλούνται να συμβάλλουν στην υλοποίηση του σχεδίου της πολιτικής προστασίας και αυτό έπραξαν. Στις αιτιάσεις γιατί δεν βγήκε όλη η δύναμη στον δρόμο, η απάντηση είναι ότι η τεχνική υπηρεσία ήταν παρούσα, όπου ζητήθηκε και με την διάταξη που ζητήθηκε. Απόδοση ευθυνών νοείται μόνο εάν δεν ανταποκρίθηκαν σε υλοποίηση δράσεων που είχαν προγραμματιστεί και σε εργασίες που είχαν κληθεί και δεν προσήλθαν».

Ο κ. Παππάς έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους σημειώνοντας πως «όλο το τεχνικό προσωπικό, η καθαριότητα, οι κατασκευές, η οδοποιία με αυτοθυσία συμμετείχαν στο δύσκολο έργο των ημερών».

Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για μια επικοινωνιακή καταιγίδα και «για σκόπιμες – μηχανιστικές αναφορές κατά των υπηρεσιών». «Στήνουν καρτέρι ώστε σε κάθε αστοχία σε κάθε στραβοπάτημα να σε ισοπεδώσουν. Χρησιμοποιούν αναμεταδότες που θυμίζουν το λαϊκό κομισαριάτο (σ.σ. η μυστική αστυνομία της Σοβιετικής Ένωσης επί Στάλιν) εσωτερικών υποθέσεων», υπογράμμισε.