Skip to main content

Παππάς: Η ΝΔ διατηρεί τον ρόλο της ως «Ηχούς των Καναλαρχών»

Το υπουργείο απάντησε σε επίθεση της ΝΔ λέγοντας ότι μόνη σταθερά στη θέση του κόμματος για τις άδειες είναι ο ρόλος της ως «Ηχούς των Καναλαρχών».

Στην επίθεση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες απάνητσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών. 

«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών“» τόνισε το υπουργείο (δείτε εδώ).

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αναφέρει νωρίτερα ότι χάρη στην αποφασιστική στάση της ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

«Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφερόμενος στον νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ “δεν είναι κάτι υπερβολικό“. Το ίδιο απόγευμα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η ΝΔ έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός» σημείωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο».