Skip to main content

Παππάς για Βενεζουέλα: Τίποτα μεμπτό, δεν ήμουν καν βουλευτής τότε

Το θέμα εντάσσεται σε μία "φαντασίωση" ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Ούτε βουλευτής δεν ήμουν το 2013», σχολιάζει ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για το ταξίδι του σε Βενεζουέλα και Καραϊβική.

«Η αναζωπύρωση του θέματος και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία "φαντασίωση" ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στο δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό» πρόσθεσε.

Υποστήριξε, δε, ότι «είναι ακριβώς το ίδιο ταξίδι για το οποίο είχε σηκωθεί τόσος θόρυβος και τόσος αχός που έγινε σε καιρό που δεν ήμουν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός».

«Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί γιατί και πώς επιλέγουν αυτή τη στιγμή να ξανασηκώσουν θόρυβο για ένα ταξίδι που δεν είχε τίποτε μεμπτό, σε μία χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, που έχει τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο και σχέσεις εμπορίου και ανταλλαγών με όλες τις χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα» επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Στην Ελλάδα τότε είχαμε μία ακροδεξιάς έμπνευσης κυβέρνηση που θεωρούσε ότι με αυτή την χώρα δεν έπρεπε να συνομιλεί καν. Δεν ήταν βεβαίως ίδια η γνώμη των ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν παρουσία εκεί».

Αναφερόμενος στην επερώτηση που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον Πρωθυπουργό για το επίμαχο ταξίδι, ανέφερε: «Να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού. Για τη Siemens μιλάω».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατέληξε λέγοντας πως η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού, όπως είπε, είναι δηλωτική «της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι, προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό».