Skip to main content

Παππάς:Διπλός στόχος στον ΟΑΣΘ-Είμαι παλιότερος στο κόμμα από τον Νίκο

Τι είπε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς για τους μισθούς των εργαζομένων, το ενδεχόμενο απολύσεων, την τιμή του εισιτηρίου και τον γιο του.

Στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ ο πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού, Στέλιος Παππάς, στην πρώτη του δήλωση μετά τον διορισμό του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά, όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι το τέλος του 2019. Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε» πρόσθεσε.

Ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus 103,6, τόνισε ότι «από 15 χρονών είμαι ενταγμένος στην Αριστερά. Ό,τι μας αναθέτουν οι συλλογικότητές μας οφείλουμε να το χρεωνόμαστε και να το προχωράμε».

Περιγράφοντας τον στόχο της νέας διοίκησης στον κρατικό ΟΑΣΘ ο κ.Παππάς σημείωσε ότι είναι διπλός: Η εκκαθάριση της εταιρείας ώστε μέχρι τέλος του 2019 να μπει σε μία νέα αντίληψη το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης και η βελτίωση του προσφερόμενου έργου. «Αυτό το ΔΣ είναι εκκαθαριστής. Μία μία από τις δραστηριότητες που θα εκκαθαρίζει θα τις περνάει στον ΑΣΥΘ(σσ την εταιρεία που θα συσταθεί αργότερα και θα είναι ο μελλοντικός ΟΑΣΘ)».

Ο κ.Παππάς υπογράμμισε ότι από την στιγμή που έμαθε για τον διορισμό του έχει ξεκινήσει να ενημερώνεται για όλα τα θέματα του ΟΑΣΘ, «μία εταιρεία που δεν είναι από τις καλύτερες». Χαρακτήρισε κολοσσιαίο πρόβλημα το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι δύο μήνες και έκανε αναφορά σε θέματα όπως «οι μέτοχοι, οι προμήθειες, οι επισκευές, τα οποία θα τα θεραπεύσουμε».

Οπως δήλωσε θα δρομολογηθούν κινήσεις ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα μισθοδοσίας των εργαζομένων και για την υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας το συντομότερο δυνατόν.  Σε ερώτηση αν θα γίνουν απολύσεις, απάντησε "προφανώς όχι", ενώ αντίθετα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Ο κ.Παππάς υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επιδοτείται σε ένα βαθμό αλλά όχι με τον σκανδαλώδη τρόπο, που γινόταν μέχρι σήμερα. Τόνισε, δε, κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο. «Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ δεν είναι το φθηνό εισιτήριο. Το πρόβλημα είναι οι διαρροές που γίνονται από διάφορες δράσεις, όπως οι προμήθειες κα.», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση περί οικογενειοκρατίας και διορισμού του λόγω της θέσης του γιου του Νίκου Παππά σε υπουργικό θώκο τόνισε: «Εγώ είμαι παλιότερος στο κόμμα, όχι ο γιος μου. Εγώ είμαι στην Αριστερά από το 1960. Ο Νικόλας ήρθε αργότερα, τι να κάνουμε;»