Skip to main content

Παππάς: Έτσι θα διπλασιάσουμε το πράσινο της Θεσσαλονίκης

Εφ' όλης της «πράσινης» ύλης συνέντευξη του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, στη Greenagenda.gr

Για τις σύγχρονες πόλεις τα περιβαλλοντικά θέματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τους δήμους να αγωνίζονται να βελτιώσουν τις συνθήκες της αστικής διαβίωσης. Στον δήμο Θεσσαλονίκης το καθήκον αυτό έχει ανατεθεί από τον Γ. Μπουτάρη στον Θανάση Παππά, ο οποίος ηγείται της υπερ-αντιδημαρχίας  Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Με σπουδές στη Βενετία ο αρχιτέκτονας που ζει στην Άνω Πόλη έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της αισθητικής. Μιλώντας μαζί του αντιλαμβάνεται κανείς τόσο τα λειτουργικά κενά της ελληνικής πολιτείας, που συχνά δεν επιτρέπουν τη λύση προβλημάτων, όσο και τα προσωπικά στοιχήματα που έχει βάλει από το γραφείο του στην οδό Αγγελάκη. Ο συγκερασμός των δύο οδηγεί σε ρεαλιστικές απόψεις από τις οποίες δεν λείπει το όραμα, για μια Θεσσαλονίκη με επί μέρους χαρακτηριστικά από τη Φλωρεντία, το Μόναχο, τη Λυόν και τη Μασσαλία.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr