Skip to main content

Παππάς από Θεσσαλονίκη: 7,5 εκατ. ευρώ για ψηφιοποιημένη γεωργία

Το πρόγραμμα Agro Internet of Things θα ενθαρρύνει τους παραγωγούς για πρόσβαση στην ηλεκτρονική γεωργία, είπε ο υπουργός από το συνέδριο της GAIA

Πρόγραμμα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ με τίτλο Agro Internet of Things, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, από το βήμα του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, της Gaia Επιχειρείν, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο και από τα πιο καινοτόμα στην Ευρώπη έργο για την υποβοήθηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, εφαρμόζοντας πολιτικές ενθάρρυνσης των παραγωγών στην πρόσβαση στην ηλεκτρονική γεωργία, «ώστε να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη». «Ανοίγουμε τον δρόμο στην ηλεκτρονική γεωργία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το συγκεκριμένο έργο θα λειτουργεί με επίγειους σταθμούς και αισθητήρες, σε συνδυασμό με τη δορυφορική αποτύπωση και με την αξιοποίηση όλων των χρονοσειρών δεδομένων από τα υφιστάμενα συστήματα. Το σύνολο των δεδομένων θα ταξινομείται σε ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη δεδομένων και σε υποδομές υπολογιστικού νέφους. Με την κατάλληλη επεξεργασία τους θα υποστηρίζονται οι ανάγκες του κάθε παραγωγού.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr