Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Προτεραιότητα ο ΠΑΟ, τελικός με Βέντσπιλς (video)

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ μίλησε ακόμα για τη διαφορετική εικόνα της ομάδας που παρουσιάζει στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά και για τον Φιλ Γκος

Στην ενέργεια των παικτών τoυ ΠΑΟΚ και τα μεγάλα τρίποντα που πέτυχαν στο πρώτο δεκάλεπτο, στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Νεπτούνας.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» μίλησε ακόμα για τη διαφορετική εικόνα της ομάδας που παρουσιάζει στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά και τον Φιλ Γκος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

«Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Είχαμε πολλή ενέργεια σε όλο το παιxνίδι. Πετύχαμε κάποια μεγάλα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και παλέψαμε για 40 λεπτά ώστε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νίκη, καθώς τώρα έχουμε μπροστά μας έναν… τελικό με τη Βέντσπιλς, αλλά προτεραιότητα για εμάς είναι να ετοιμαστούμε για τον επόμενο σημαντικό αγώνα που έχουμε μπροστά μας κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Για το γεγονός ότι περιόρισε τη δημιουργία της Νεπτούνας: «Ήταν ένα κομβικό σημείο για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που πετυχαίνει τους μισούς πόντους μετά από ασίστ. Ήταν ένας βασικός μας στόχος να περιορίσουμε τη δημιουργία τους και θεωρώ ότι αν εξαιρέσουμε το τελευταίο πεντάλεπτο, που είχαμε χάσει τη συγκέντρωση μας, καταφέραμε να το πετύχουμε. Χρησιμοποιήσαμε κάποιες αλλαγές στο pick n roll.

Για τη διαφορά στην εμφάνιση της ομάδας στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο τρίμηνο. Είναι για εμάς ένα ζητούμενο να έχουμε καλύτερη εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις τελευταίες 45 μέρες παίζαμε όλα τα παιχνίδια, ειδικά στην Ευρώπη, σαν να είναι τελικός. Βγάλαμε πρόγραμμα ένα δύσκολο πρόγραμμα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα έκανε ένα πολύ δύσκολο και επίπονο ταξίδι την προηγούμενη εβδομάδα, είναι μια σοβαρή αιτία για το γεγονός ότι δεν έχουμε την σταθερότητα που έχουμε. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται και σε ομάδες υψηλότερου επίπεδου. Ομάδες με κορμό πενταετίας όπως ο Ολυμπιακός και με ίδια ομάδα με πέρυσι όπως ο Παναθηναϊκός  παρουσιάζουν και αυτές διαφορετική εικόνα. Εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από το πρόβλημα επειδή συμβαίνει και σε καλύτερες ομάδες από εμάς. Προσπαθούμε να βρούμε λύση, απλώς δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι έχουμε μια σταθερή πορεία στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά στα εντός έδρας ματς παίζουμε ένα μπάσκετ που αρέσει στον κόσμο, με μαχητικότητα, ενέργεια, δημιουργία και καλή εκτέλεση και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το συνεχίσουμε».

Για τα δύο συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν: «Είναι μια πρόκληση, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο, με την έννοια ότι λίγες ώρες μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, παίζουμε το πιο σημαντικό ματς για την πρόκριση. Είναι δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και θεωρώ ότι η σημασία και το κίνητρο που υπάρχει και για τα δύο αυτά παιχνίδια θα καλύψει την κούραση και το ταξίδι και θα δείξουμε το πρόσωπο που πρέπει και στα δύο παιχνίδια».

Για την απόδοση του Γκος: «Είναι ένα παιδί με μεγάλη συνέπεια και σοβαρότητα σε ό,τι κάνει. Είναι πολύ συγκεντρωμένος και έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι όταν δεν είναι σε καλή μέρα, δεν εκθέτει την ομάδα, δεν δημιουργεί προβλήματα με τις επιλογές του. Το παιχνίδι το νιώθει, ξέρει πότε είναι καλά και πότε όχι. Νομίζω ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια, βοηθάει και τους νέους παίκτες. Είναι ένας παίκτης που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και είμαστε αρκετά χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας».

Από τη μεριά του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος τόνισε:

«Πιστεύω πως ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι  μετά τα 3 πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ξέραμε τα πλεονεκτήματα της Νεπτούνας και καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Παίξαμε πάρα πολύ καλά. Ήμασταν καλοί αμυντικά κι ιδιαίτερα στην περιφερειακή μας άμυνα  ενώ στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας είχαν μόνο 1 επιθετικό ριμπάουντ».

Για την ευστοχία από το τρίποντο: «Γενικά σουτάρουμε με καλά ποσοστά από το τρίποντο. Το 65% είναι εξωφρενικό. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για μας και το εκμεταλλευτήκαμε όσο περισσότερο μπορέσαμε».

Για την διαφορετική εικόνα του ΠΑΟΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Ο ΠΑΟΚ που πρέπει να περιμένετε είναι ο ΠΑΟΚ που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια και να δίνουμε και την ψυχή μας. Αυτόν τον ΠΑΟΚ να περιμένετε».

Για το παιχνίδι κόντρα στη Βέντσπιλς: «Πάμε να κερδίσουμε και να τα δώσουμε όλα. Έμεινε ένα παιχνίδι και πρέπει να το πάρουμε για να βγάλουμε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που είχαμε».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί σύντομα: «Έχουμε 3 μέρες. Τον τελευταίο καιρό έχουμε μάθει να παίζουμε και σε μικρότερο διάστημα. Θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, δουλειά και προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό».