Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για 40 λεπτά

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στη διάρκεια που είχαν οι παίκτες του «Δικεφάλου» στο παιχνίδι τους φτάνοντας στην επικράτηση επί των «ερυθρολεύκων»

Στη διάρκεια που είχε ο ΠΑΟΚ στην απόδοσή του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»: 

«Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για εμάς, καθώς επικρατήσαμε επί ενός αντιπάλου όπως είναι ο Ολυμπιακός παίζοντας σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο για 40 λεπτά. Από το ξεκίνημα του αγώνα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα σημαντικά κομμάτια που χρειάζονται για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς: αποφασιστικότητα, θέληση, καθαρό μυαλό στην επίθεση, εξαιρετική ατομική άμυνα από όλους του παίκτες και πολύ καλή αμυντική λειτουργία.  Θεωρώ ότι πετύχαμε μία νίκη, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για αρκετούς λόγους και ταυτόχρονα καταφέραμε να επιβληθούμε επί μιας από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια για 40 λεπτά. Αυτό νομίζω δίνει στη νίκη μας πιο μεγάλη αξία και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια πρώτα από όλα στους παίκτες μας και φυσικά στους συνεργάτες μας, οι οποίοι έκαναν πολύ καλή δουλειά δίνοντας μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Είναι δεδομένο ότι εκμεταλλευτήκαμε την κούραση του Ολυμπιακού από το παιχνίδι που έγινε πριν από 2 μέρες και θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση αναλογικά και με τον αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Βοήθησε πάρα πολύ τα παιδιά με όμορφο τρόπο και με κόσμιες εκδηλώσεις. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά  αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής γιατί κάνουμε μία ωραία καινούρια προσπάθεια και χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου μας.

Για την διάρκεια στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες τέτοιας ποιότητας, σε οποιοδήποτε σημείο δεν είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε κατοχή, τότε μπορεί να σου στοιχίσει. Θεωρώ ότι ήταν μονόδρομος για εμάς να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι πολύ σημαντικό που το πετύχαμε. Δεν σημαίνει ότι θα είμαστε πλέον σε θέση να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά σήμερα ήταν απαραίτητο.

Για το αν αυτή η νίκη δίνει κάτι για το μέλλον: «Είναι πρώτα μια νίκη γοήτρου και ψυχολογίας και μετά βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε να κάνουμε στο επόμενο διάστημα. Βλέπουμε μια δυναμική στο συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων που δουλεύουν για αυτή την ομάδα και το έχουμε αποδείξει σε αρκετά παιχνίδια το τελευταίο δίμηνο. Ταυτόχρονα χρειάζεται εγρήγορση, επιμονή ώστε να μεγαλώσουμε το διάστημα της καλής μας απόδοσης και να φτάσουμε σε ένα σημείο στο τέλος της χρονιάς ή ακόμα και στην επίμονη, που θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει στο όριο των δυνατοτήτων της».

Για την παρουσία του Τζάκσον: «Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, γιατί είχε 40 μέρες εκτός προπονήσεων. Είχε πολλές επαφές και χρειαζόταν ξεκούραση, ενώ μετά το τρίτο φάουλ που έκανε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου τα παιδιά που μπήκαν μας έδωσαν τα στοιχεία που θέλαμε».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε διψήφια διαφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα: «Είναι σπάνιο, δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που γίνεται αυτό σε αγώνα του Ολυμπιακού. Θέλαμε να μεγαλώσουμε τη διαφορά, όχι γιατί θεωρούμε ότι θα ισοβαθμήσουμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ποια είναι η δυναμική μας. Τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες για την απόδοσή τους».

Για τα λίγα λάθη και την παρουσία των Κόνιαρη και Κατσίβελη: «Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό με αυτή την εικόνα, όλα δείχνουν ωραία. Πήραμε πολλά καλά πράματα από τους δύο παίκτες. Πίεσαν την μπάλα στην άμυνα, έδωσαν ηρεμία και σωστή κατεύθυνση και εκτέλεσαν αυτό που έπρεπε να κάνουν, αλλά έχουν τη δυνατότητα για περισσότερα πράγματα».

Από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του, το ήθελε πιο πολύ το ματς και ήταν καλύτερος. Εμείς δεν είχαμε συγκέντρωση και ενέργεια. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και γενικά κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι στο γήπεδο δεν πετύχαινε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης και ενέργειας».

Για την έλλειψη ενέργειας: «Παίξαμε Παρασκευή βράδυ και σήμερα το απόγευμα. Οι συνθήκες προετοιμασίας γι’ αυτόν τον αγώνα δεν είναι ίδιες. Μια ομάδα έχει μια μέρα να προετοιμαστεί και η άλλη δεν είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν είναι το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ και φάνηκε στο γήπεδο».

Για τον εκνευρισμό της ομάδας του: «Όταν κάτι δεν πάει καλά δεν μπορείς να είσαι ήρεμος όταν δεν σου βγαίνουν οι φάσεις, τα μαρκαρίσματα. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες».