Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Να παρουσιαστούμε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά

O προπονητής του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως οι παίκτες του πρέπει να διαχειριστούν το γεγονός πως σπατάλησαν ενέργεια στο ματς με τον Ολυμπιακό

Για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον της Ορλαντίνα αλλά και την πορεία του «Δικεφάλου» το τελευταίο διάστημα μίλησε στη media day του συλλόγου, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

Για το αν επηρεάζει την ομάδα η νίκη επί του Ολυμπιακού: «Η νίκη επί του Ολυμπιακού έγινε χθες. Την χαρήκαμε, την πανηγυρίσαμε, αλλά πέρασε. Έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αύριο και πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς θα πρέπει να το κερδίσουμε για να έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Θα πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, να συγκεντρωθούμε, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί χθες τα παιδιά έδωσαν πάρα πολλά πράγματα σωματικά και πνευματικά και δεν είναι εύκολο να επανέλθεις μέσα σε 4 ώρες για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας: Να παρουσιαστούμε έτοιμοι και σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά».

Για το αν το μομέντουμ ευνοεί τον ΠΑΟΚ: «Θεωρητικά τα πράγματα είναι έτσι, αλλά εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός ότι σπαταλήσαμε ενέργεια στο ματς με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθουμε. Αυτό δεν είναι εύκολο. Είδατε ότι και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πάρα πολύ διαφορετικός σε σύγκριση με τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, οπότε για μια ομάδα της δικής μας δυναμικότητας θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Πιστεύω, όμως, ότι τα παιδιά θα δώσουν και αύριο το 100%, γιατί ξέρουν ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό.

Για την Ορλαντίνα: «Είναι μια πολύ ιδιόρρυθμη ομάδα. Έχει κάνει κάποιες πολύ μεγάλες νίκες. Κέρδισε με 40 πόντους διαφορά τη Γκαζιαντέπ και εκτός έδρας τη Βέντσπιλς, η οποία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, ενώ από την άλλη πλευρά έχει κάνει και μεγάλες ήττες. Η μεγάλη της διαφορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο είναι ότι έχει αποχωρήσει ο Τζάστιν Έντουαρντς, ένα αθλητικό γκαρντ που πήγαινε κάθετα στο καλάθι και στη θέση του αποκτήθηκε ο Έρικ Μέϊνορ, ένας πολύ έμπειρος παίκτης, με πολλά χρόνια στο NBA και στην Ιταλία, που τους δίνει ποιότητα και καλύτερη λειτουργεία. Η Ορλαντίνα έχει αρκετούς νέους παίκτες και έτσι δεν έχει σταθερότητα, με την απόδοση της να διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Για την πρόκριση στην επόμενη φάση: «Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο όμιλος. Για εμάς είναι απαραίτητη η νίκη για να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό από εδώ και στο εξής και το γνωρίζουμε, οπότε θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το κερδίσουμε».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Νταρνέλ Τζάκσον και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Θεωρώ ότι η ομάδα το τελευταίο δίμηνο έχει μια σταθερή ανοδική πορεία. Αυτό που για εμάς είναι σημαντικό είναι ότι πλέον έχουμε όλα τα παιδιά σε καλή κατάσταση από πλευράς υγείας. Εδώ και ενάμιση μήνα προπονούμαστε όλοι μαζί, με μικρές εξαιρέσεις, οι οποίες δεν επηρεάζουν την ταυτότητα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δημιουργείται εδώ και τρεις μήνες και θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνάει και προσθέτουμε προπονήσεις, αγώνες υψηλού επιπέδου όπως αυτός με τον Ολυμπιακό και αγώνες στην Ευρώπη, πολλοί νέοι μας παίκτες αποκτούν εμπειρίες, χτίζουν τον χαρακτήρα και την αυτοπεποίθησή τους και το ίδιο δημιουργεί και η ομάδα. Η ομάδα θέλει τον χρόνο της για να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο. Είμαστε σε έναν σχετικά καλό δρόμο, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να παίξουμε και καλύτερα και σε μεγαλύτερη διάρκεια».