Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Με υπομονή, συνεργασία και καλό κλίμα μπορούμε πολλά

Η ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20

Στη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 από την Εθνική Νέων αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και θέλουμε πολλές ημέρες για να το συνειδητοποιήσουμε. Νιώθουμε μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση».

Για το μήνυμα που στέλνει η επιτυχία της Εθνικής Νέων: «Όλη η ομάδα έχει βάση και κορμό παικτών εδώ και τέσσερα χρόνια. Έχει βάση προπονητικού υλικού και σταφ τεσσάρων ετών. Άρα το μήνυμα είναι πως με υπομονή, συνεργασία και καλό κλίμα μπορούμε να πετύχουμε πολλά χωρίς να είμαστε απαραίτητα οι πιο ταλαντούχοι. Για Εθνική ομάδα έχει τέσσερα χρόνια που συνεργάζεται μαζί κάθε καλοκαίρι. Αν δεν είσαι καλά ο ένας με τον άλλον δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι ο καθένας να πάρει τον δρόμο που του αξίζει από το μπάσκετ. Επειδή είναι δίκαιο άθλημα το μπάσκετ, στο τέλος παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις. Εννιά στις δέκα φορές ο καλύτερος κερδίζει και αυτός που αξίζει κάτι καλό θα το κάνει. Ίσως παίζει έναν έξτρα ρόλο η τύχη, όμως, το μέλλον το καθορίζεις εσύ με βάση τη δουλειά σου. Αν πάρεις τη σωστή απόφαση και επιλέξεις να κάνεις αυτό που πρέπει, σε βάθος χρόνου θα δικαιωθείς. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος για κάθε αθλητή σε τέτοια ηλικία είναι ο ίδιος του ο εαυτός».