Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Eυλογούνται οι άνθρωποι, όχι η σχέση

«Το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να ευλογούνται όλοι, υπό τον όρο, βέβαια, να υπάρχει καλή θέληση, με σαφείς οδηγίες για χριστιανικό βίο», λέει ο πάπας Φραγκίσκος

Απαντήσεις στις κριτικές που δέχθηκε για την απόφασή του να δίνουν οι καθολικοί ιερείς την ευλογία τους και στα ομόφυλα ζευγάρια έδωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa ο πάπας Φραγκίσκος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να ευλογούνται όλοι, υπό τον όρο, βέβαια, να υπάρχει καλή θέληση, με σαφείς οδηγίες για χριστιανικό βίο». «Ευλογούνται οι άνθρωποι, όχι η σχέση» πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 
pope-lastampa
 
 



Σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο όσοι διαμαρτύρονται υψώνοντας τους τόνους «ανήκουν σε μικρές ιδεολογικές ομάδες» ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι, για λόγους πολιτιστικής παράδοσης, «η θέση των Αφρικανών επισκόπων αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση».

«Στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας υπήρχαν πάντα μικρές ομάδες οι οποίες προέβαλαν προβληματισμούς με σχισματική απόχρωση. Πρέπει να τις αφήσουμε να πουν την άποψή τους και να κοιτάμε μπροστά», κατέληξε ο Αργεντινός πάπας.

Οι φόβοι του για τη Γάζα

Όσον αφορά όσα συμβαίνουν στη Γάζα ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «επείγει μια ολική κατάπαυση του πυρός. Δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ότι είμαστε στο χείλος της αβύσσου».

«Η σύρραξη επεκτείνεται με δραματικό τρόπο. Υπήρχε η συμφωνία του Όσλο, με την λύση των δυο κρατών. Όσο δεν εφαρμόζεται η συμφωνία αυτή, η πραγματική ειρήνη θα αποτελεί μακρινό στόχο» συμπλήρωσε για το θέμα αυτό ο ποντίφικας.

Όπως είπε «φοβάται, πάνω απ΄όλα, την κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης» αλλά, συγχρόνως, «τρέφει και λίγη ελπίδα, διότι πραγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία».

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων