Skip to main content

Παπαρήγα:Πρόκληση η διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική

Πρόκληση χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ εν μέσω κρίσης στη Χαλκιδική στο ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς».
Πρόκληση χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ εν μέσω κρίσης, στη Χαλκιδική, στο ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς».

«Τώρα στη Χαλκιδική και μάλιστα σε θέρετρα γίνεται συνέδριο. Δεν είναι πρόκληση αυτό;», διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 98.9 και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είμαστε υπέρ μιας λαϊκιστικής αντιμετώπισης, να ντυθούμε όλοι με κουρέλια και να πούμε «α, υποφέρουμε όλοι», αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι τυχαία η επιλογή. Στην Αθήνα έπρεπε να γίνει».

Η κ. Παπαρήγα απέδωσε την απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου σε κεκτημένη ταχύτητα. «Ενδεχομένως δεν το σκέφτηκαν, γιατί θα μπορούσε να γίνει και αυτό. Απ’ όσο ξέρω οι κομμουνιστές που συμμετείχαν είχαν προτείνει να γίνει στην Αθήνα», ανέφερε και γνωστοποίησε ότι η ίδια δεν θα μεταβεί στη Χαλκιδική.

Ερωτηθείσα για την εκπροσώπηση του ΚΚΕ στο Συνέδριο, η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Εμείς θέλουμε να συμβολίσουμε και να σηματοδοτήσουμε κάτι. Σηματοδοτούμε τη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεση με την πολιτική μιας ηγεσίας, που, ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, έχει σοβαρές ευθύνες εδώ και 20 χρόνια για ό,τι συμβαίνει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για ελλιπή αντίσταση ή για αντίσταση της πλάκας και εκ των υστέρων σε συγκεκριμένα μέτρα».