Skip to main content

Παπαρήγα: Ωμός εκβιασμός το δίλλημα Παπανδρέου

Εκβιασμό προς το λαό χαρακτήρισε η Αλ. Παπαρήγα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ ζήτησε από τους ψηφοφόρους καταδίκη των δυο μεγάλων κομμάτων και ενίσχυση του ΚΚΕ.
Εκβιασμό προς το λαό χαρακτήρισε το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών» η Αλ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. 

«Έκανε έναν ωμό, τρομοκρατικό,εκβιασμό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από τα λαϊκά στρώματα. Ο εκβιασμός ήταν εάν δεν είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έρθει χάος» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας το λαό να μην  υποχωρήσει στον εκβιασμό.  

Η γ. γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε φαιδρό ψέμα την αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα τονίζοντας: «Μα, ήδη, τρέχουν μέτρα. Δεν θα κόψει μισθούς, αλλά θα τα πάρει αλλιώς».

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους ψηφοφόρους καταδίκη των δυο μεγάλων κομμάτων και ενίσχυση του ΚΚΕ, ενώ τόνισε ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ. «Πρέπει να χάσουν ψήφους, ώστε να είναι πολιτική ήττα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ και μόνον μεταπήδηση στο ΚΚΕ δίνει ελπίδα για τον τόπο» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές. «Για μας δεν είναι το παν, για μας το παν είναι η οργάνωση του λαού. Καλοδεχούμενες είναι. Μολών λαβέ, θα λέγαμε. Ας τις κάνει, αν θέλει. Ο αγώνας του λαού είναι αυτός που θα φέρει λύσεις» υπογράμμισε.

Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε μάλιστα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και προετοιμάζονται σενάρια συνεργασίας, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε τρία έως πέντε χρόνια. «Ο κ. Μητσοτάκης, η κα Μπακογιάννη, ο κ. Ψαριανός, ο κ. Μητρόπουλος δουλεύουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτή την προοπτική. Ο καυγάς είναι εάν θα είναι κεντροδεξιά η συνεργασία ή κεντροαριστερή. Γιατί ούτε η ΝΔ θέλει να είναι ο Γκένσερ της συνεργασίας, ούτε το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα μικρό κόμμα» δήλωσε.