Skip to main content

Παπαρήγα: «Η λούμπα της συζήτησης για τα ελλείμματα»

Η κ Παπαρήγα υποστήριξε ότι «ο λαός δεν πρέπει να πέσει στη λούμπα της συζήτησης για το δημοσιονομικό χρέος και τα ελλείμματα. Αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, αυτή η συζήτηση.»
«Ο τσακωμός μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται ανάμεσα στο πάγωμα των μισθώνκαι τα ψίχουλα των αυξήσεων» δήλωσε η  Αλέκα Παπαρήγα  μιλώντας σε συγκέντρωση ερευνητών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και υπογράμμισε ότιτο ΚΚΕ «υποστηρίζει ένα άλλο πεδίο αντιπαράθεσης, την αντεπίθεση από τησκοπιά της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «στις 4 τουΟκτώβρη θα κριθεί η ετοιμότητα του λαού για αντίσταση στη στρατηγικήτης Λισσαβόνας και το πρόγραμμα του Αλμούνια».

 Ηκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «ο λαός δεν πρέπει να πέσει στη λούμπα τηςσυζήτησης για το δημοσιονομικό χρέος και τα ελλείμματα. Αποτελείπροσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού αυτή η συζήτηση, στην οποίακανείς δεν πρέπει καν να μπει γιατί αλλιώς σημαίνει ότι οι εργαζόμενοιπαραιτούνται από τα δικαιώματά τους και παζαρεύουν για το πόσα θαχάσουν».

Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κάλπη, «να μην υποκύψουν στον επικίνδυνο ακραίο και χυδαίο εκβιασμό που λέειφεύγεις από τη ΝΔ και πας στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια φεύγεις από τοΠΑΣΟΚ και πας στη ΝΔ.»

Αναφέρθηκε ακόμα και στην τακτική που όπως είπευποστηρίζεται από όλα τα κόμματα και αυτά της μικρότερηςαντιπολίτευσης, ότι δηλαδή «για την ανάκαμψη της κρίσης χρειάζεταιμεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, αυτό είναι το φάρμακο, πουεμείς όμως, λέμε ότι είναι η ωρολογιακή βόμβα για έναν νέο κύκλοκρίσης».