Skip to main content

Παπαρήγα: Αναμενόμενη η θύελλα αντεργατικών μέτρων

Συνεπή με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει, όμως, προπαγανδαστικό περιτύλιγμα, χαρακτήρισε το νέο προϋπολογισμό η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Συνεπή με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει, όμως, προπαγανδαστικό περιτύλιγμα, χαρακτήρισε το νέο προϋπολογισμό η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι για το κόμμα της «ήταν αναμενόμενη η θύελλα αντεργατικών μέτρων που έρχεται, το είχε προβλέψει και το είχε πει στον ελληνικό λαό.

Η κα Παπαρήγα επιτέθηκε και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές και συντάσσονται με το καπιταλιστικό αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, και κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ίδιες αντιλαϊκές πρακτικές.

«Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ως προς τον τρόπο εφαρμογής αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου. Δεν καταργήσατε κανένα νόμο της ΝΔ. Πατάτε πάνω τους, τους διορθώνετε και τους κάνετε χειρότερους. Και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ γίνονταν αλχημείες. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα έπεσε, το παραδέχεται και η Τράπεζα της Ελλάδος. Μειώνετε, δεν αυξάνετε τους μισθούς. Ο καυγάς μεταξύ σας είναι σωτήριος για την πολιτική σας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ως άλλοθι την οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, και ότι δεν έχει περιθώρια να κάνει ελιγμούς και η μόνη του λύση είναι η αντεργατική πολιτική του την οποία κρύβει.

«Φορτώσατε την κρίση στη σπατάλη και στη διαφθορά του κράτους. Όμως, ακόμα και με στεγνά στοιχεία να τα δούμε αυτά δεν βγαίνει ούτε το ύψος του ελλείμματος ούτε το δημόσιο χρέος. Συνειδητά παραπλανάτε τον ελληνικό λαό με την οικονομική κρίση, για να πάρετε αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι η κατάργηση των επιδομάτων», τόνισε η κα Παπαρήγα.

Στη συνέχεια, η κα Παπαρήγα, μίλησε για ένα νέο προϋπολογισμό «με περιτύλιγμα τρομοκρατίας, εκβιασμούς, απειλές και φορομπηχτική πολιτική».

«Τα ελλείμματα των 30 δισ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που προσφέρθηκαν σε τραπεζίτες, ομίλους και τραπεζίτες. Γιατί λοιπόν οι εργαζόμενοι να μην απαιτούν λεφτά;» συμπλήρωσε.

Τέλος, η κα Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συνειδητή προσπάθεια συκοφάντησης του κόμματος της, ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Το λαϊκό κίνημα δεν είπε την τελευταία λέξη. Μια δυνατότητα έχει μόνο ο ελληνικός λαός να διορθώσει την ψήφο του με αγώνες».