Skip to main content

Παπανδρέου: Θα θέσω θέμα στήριξης στη Σύνοδο Κορυφής

Το θέμα δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης θα θέσει ευθέως πλέον ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «σε περίπτωση που κάποιοι επιμείνουν να μη δημιουργηθεί», όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σήμερα στο υπουρ
Το θέμα δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης θα θέσει ευθέως πλέον ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε συνεργασία με την Ισπανική Προεδρία, «σε περίπτωση που κάποιοι επιμείνουν να μη δημιουργηθεί», όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που διοργάνωσε η International Herald Tribune στην Αθήνα, δήλωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί Ευρωπαϊκή λύση στα δημοσιονομικά της προβλήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπαίνει στην άκρη το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα, Ισπανία και Γαλλία εντείνουν τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σήμερα ζήτησαν να γίνει μία σύσκεψη των υπουργών του Eurogroup, αμέσως πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου. Μάλιστα, ο Ισπανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το Eurogroup πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, επεσήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες την ανάγκη να αποσαφηνιστεί ο μηχανισμός ενδεχόμενης βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας.