Skip to main content

Παπανδρέου: Οι θυσίες του λαού πιάνουν ήδη τόπο

Τη διαβεβαίωση πως οι θυσίες του λαού πιάνουν ήδη τόπο δίνει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει φως στο τούνελ.
«Οι θυσίες του λαού πιάνουν ήδη τόπο. Υπάρχει φως στο τούνελ και στόχος μας -και εκεί θα κριθούμε εντέλει- είναι στο τέλος της τετραετίας ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ασφάλεια και δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είναι», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, τόνισε πως: «Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν. Και αυτό ακριβώς ήταν το παράδοξο. Ότι με τα κατορθώματα της προηγούμενης κυβέρνησης, κινδύνεψε να χρεοκοπήσει μια από τις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό υπογραμμίζοντας πως η υπερψήφισή του έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης απ΄ όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τις επόμενες γενιές.

Επίσης, σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καλεί τους βουλευτές της ΝΔ, αν θέλουν να αποτινάξει η χώρα την επιτήρηση, στην οποία μας έβαλαν να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και ας ψηφίσουν τις αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση, καθώς «δεν είναι ώρα για μικροπολιτικά παιχνίδια. Παίζεται η τύχη της χώρας μας».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι όλοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

«Τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό της απίστευτης λεηλασίας, της οποίας γίναμε μάρτυρες τα προηγούμενα χρόνια. Οι αποφάσεις που λάβαμε δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα για να επιζήσουμε ως χώρα και είναι το τίμημα της δυσβάσταχτης κληρονομιάς μας».

Εξάλλου, για τη διαφθορά, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι ρίζα του προβλήματος είναι η πελατειακή αντίληψη, η αδιαφάνεια και η ιδιοτέλεια. «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου πίσω από ποια πολιτική σημαία κρύβονται αυτοί που ενέδωσαν στον πειρασμό της διαφθοράς. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.