Skip to main content

Παπανδρέου: «Οι πολίτες θέλουν ριζικές αλλαγές»

Συνάντηση με 25 διευθυντές ξένων εφημερίδων, είχε σήμερα στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έστειλε στις αγορές αποφασιστικό μήνυμα για δομικές αλλαγές στη λειτουργία του ελληνικού κράτ
Συνάντηση με ομάδα 25 διευθυντών και στελεχών ξένων εφημερίδων, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, είχε σήμερα στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «πολύ καλή» και η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνομιλίας και για την κατανόηση που έδειξαν οι ξένοι δημοσιογράφοι, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει σε βάρος της χώρας και στην εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου διευκρινίσεις για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και πώς θα ελεγχθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

«Η Ελλάδα είναι σε μία κατάσταση στην οποία πρέπει να πάρουμε πολύ σκληρά μέτρα και να προχωρήσουμε σε δομικές αλλαγές στη χώρα μας. Εγώ ο ίδιος ήμουν πολύ ειλικρινής σχετικά με το πρόβλημα που έχουμε, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και καταβάλλοντας πολύ αποφασιστικές προσπάθειες» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα» Σταθερότητας, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο βοήθειας από την ΕΕ, είπε: «Το να συζητά κανείς για θεωρητικές πιθανότητες θα μπορούσε να καταλήξει να γίνει αυτοεπαληθευόμενη προφητεία. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρήσουμε, που αφορούν την πειθαρχία στην ΕΕ. Το να τακτοποιήσουμε το σπίτι μας έχει να κάνει με το να εξασφαλίσουμε ότι τα χρήματα που έχουμε πηγαίνουν στο σωστό μέρος».

Σε ερώτηση για το πως η κυβέρνηση θα αποφύγει τις διαδηλώσεις και τις αναταραχές, δεδομένων των κοινωνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, είπε:

«Οι αναταραχές που είχαμε πέρυσι ήταν στο αποκορύφωμα των σκανδάλων της πολιτικής μας ζωής. Αυτό που ανακτήσαμε ήταν μια αίσθηση νομιμότητας. Υπάρχει σημαντική στήριξη για εμάς ακόμα και από τη νεότερη γενιά. Οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να θεωρηθεί δίκαιο. Ίσως είναι επώδυνο, αλλά όλοι επωμιζόμαστε το βάρος» υπογράμμισε.