Skip to main content

Παπανδρέου: Η κοινωνία δεν τρομοκρατείται

Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί, γιατί η κοινωνία δεν τρομοκρατείται, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί γιατί η κοινωνία δεν τρομοκρατείται, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στο χθεσινοβραδινό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίναμε μάρτυρες τυφλής και απάνθρωπης βίας και ανέφερε πως ένας εργαζόμενος, μισθωτός, οικογενειάρχης έπεσε θύμα αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης. «Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την οδύνη και αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης», πρόσθεσε.

«Το σύνολο της κοινωνίας μας, ο ελληνικός λαός τούς καταδικάζει. Την ώρα που ο λαός δίνει καθημερινή μάχη για να ανακτήσει την αξιοπιστία του ο τόπος, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα, τη δημοκρατία, την ελληνική κοινωνία, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τον αποτροπιασμό τους για το χθεσινό δολοφονικό χτύπημα εξέφρασαν σήμερα στη Βουλή, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος του Σώματος, Φ. Πετσάλνικος, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού.

«Η πράξη αυτή και οι νοσηροί εγκέφαλοι που την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, με στόχο να λήξουν την ομαλότητα σε αυτόν τον τόπο που αγωνίζεται για να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να βγει απ΄την κρίση, είμαι βέβαιος ότι καταδικάζονται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό και από όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος.

Την «αυτονόητη αγανάκτηση και θλίψη» της εξέφρασε και η Αλέκα Παπαρήγα. «Ψάξτε πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία και χτυπήστε αλύπητα αυτούς που την έκαναν. Τους αξίζει. Μην διανοηθείτε, ωστόσο, να μπλέξετε το ζήτημα αυτό με τις λαϊκές κινητοποιήσεις», προειδοποίησε η γγ του ΚΚΕ.

Θλίψη για τον θάνατο ενός «άξιου αξιωματικού και καλού οικογενειάρχη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Συνδέοντας, δε, το τραγικό γεγονός με την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό που συζητήθηκε, αναρωτήθηκε «εάν συμβεί το ίδιο μετά από δυο χρόνια, η χήρα ενός επόμενου Βασιλάκη ή επόμενου Ηλιάκη θα πάρει σύνταξη;»

Στόχευση αποπροσανατολισμού του λαού διέκρινε πίσω απ΄τη δολοφονία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας βέβαιο πως «προέρχεται από πολύ σκοτεινούς κύκλους»: «Αν δεν είχε γίνει, θα είχαν σήμερα τελείως διαφορετικούς τίτλους τα ΜΜΕ», σημείωσε ο κος Τσίπρας. «Θα ασχολούνταν με το Μνημόνιο, με τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με την αποκάλυψη των δύο γραφών στη μετάφραση του Μνημονίου - αλλά όλοι ασχολούνται με μια στυγνή δολοφονία, γιατί κάποιοι το αποφάσισαν. Και για να μην πω και άλλες κουβέντες που μπορεί να παρεξηγηθούν, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Τσίπρας.