Skip to main content

Παπανδρέου: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την στήριξη της Ευρώπης

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την ψυχολογική και την πολιτική στήριξη της Ευρώπης», δήλωσε στη Le Monde ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκλείοντας το ενδεχόμενο οποιασδήποτε προσφυγής στο ΔΝΤ.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την ψυχολογική και την πολιτική στήριξη της Ευρώπης», δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο οποιασδήποτε προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι περιμένει από τη Ευρώπη να πει: «Ναι, η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, εγγυόμαστε ότι το πρόγραμμά της είναι ρεαλιστικό». Και «εάν συνεχισθεί η κερδοσκοπία, τότε αυτό δεν αποτελεί υπόθεση της Ελλάδας, αλλά της ευρωζώνης και της Ευρώπης. Γίνεται υπόθεση συλλογικής βούλησης για τον έλεγχο της κερδοσκοπίας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «τη δουλειά της, σύμφωνα με το σχέδιο σταθεροποίησης, το οποίο υποβάλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία το ενέκρινε».

«Λάβαμε ένα συμπληρωματικό μέτρο, για τη μείωση του ελλείμματός μας κατά 4% αυτόν τον χρόνο. Μόλις ανακοινώσαμε έναν νέο φορολογικό νόμο, τη συγκράτηση των μισθών και τον περιορισμό των επιδομάτων. Μπορούμε να μεταβάλουμε αυτήν την κρίση σε ευκαιρία, δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεν ζήτησε τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» και «δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αυτής της λύσης».