Skip to main content

Παπανδρέου: «Έχουμε και άλλες μάχες μπροστά μας»

Κρίσιμο σταθμό για την χώρα μας χαρακτήρισε τις ψηφοφορίες του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Του Σπύρου Νάννου

Ανακουφισμένος από τις ψηφοφορίες του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου εμφανίστηκε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της και άλλες μάχες, ζητώντας από όλους να... τρέξουν.

Ειδικότερα, επισήμανε τα εξής: «...Καθήκον μας είναι να βγάλουμε τη χώρα όσο πιο γρήγορα  γίνεται από την κρίση, για να επανέλθει η ελπίδα. Έχουμε μπροστά  μας πολύ δύσκολες και κρίσιμες μάχες  ακόμη. Και για  να βγούμε από την κρίση και  για να αλλάξουμε τη χώρα. Να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Με πρωτοποριακές αλλαγές.  Για αυτό, δεν  υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Προχωράμε μπροστά με ιστορικές  αλλαγές.  Καθήκον όλων μας είναι σε καθημερινή βάση να ολοκληρώσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα όλες τις μεγάλες και  αναγκαίες αλλαγές, όλες τις αλλαγές  που χρειάζεται η Ελλάδα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχόλησε το υπουργικό συμβούλιο και πιο συγκεκριμένα τις αλλαγές που θα προωθηθούν στο χώρο της Παιδείας: «Στόχος μας  να διορθώσουμε παθογένειες δεκαετιών  στο χώρο των Πανεπιστημίων, να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, για να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο και να φτιάξουμε ανταγωνιστικά, ποιοτικά και διεθνοποιημένα Πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια που θα εξοπλίζουν τους νέους μας για την επαγγελματική τους ζωή και θα εγγυώνται ότι, η Ελλάδα και η νέα γενιά βρίσκονται έτοιμες μπροστά στις διεθνείς οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις, εξασφαλίζοντας προοπτικές εργασίας και δημιουργικής παραγωγής» κατέληξε.