Skip to main content

Παπανδρέου: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Βενιζέλο

Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό, ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Δεν πρέπει να προσωποποιούμε διαφορές, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Βενιζέλο σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχουν θέματα χειρισμών και αντιπαράθεσης του παρελθόντος, αλλά εγώ θέλω να κοιτάξουμε μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στον απόηχο της ένταξης του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και εν αναμονή της αντίδρασης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον εν λόγω «πολιτικό γάμο».  

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΣΥ και αν υπάρχει συνεννόηση για το ποιος θα ηγείται του σχήματος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε ότι δεν τον ενδιάφερει να έχει το πάνω χέρι, αλλά τον ενδιαφέρει η Συμπαράταξη να πάει μπροστά.

Ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διαδικασίες θα συναντιομαστε, οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουμε». «Αυτό που εχουμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι προς διαμόρφωση», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι τα διαδικαστικά -αν και δευτερεύουσας σημασίας όπως είπε, μπορεί να χαλάσουν συμφωνίες, «γιατί είναι θέματα εξουσίας».

«Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό», τόνισε και συνέχισε: «Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρο. Αν κάποια στιγμή συγκροτηθεί σε κανονικό κόμμα, χωρίς συνιστώσες, θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι το ΚΙΔΗΣΟ διατηρεί την αυτονομία του και έχει τις δικές του πολιτικές του προτάσεις. Μίλησε για πλουραλισμό ιδεών στη ΔΗΣΥ «με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας».