Skip to main content

Παπανάτσιου: Καλύτεροι οι φορολογικοί έλεγχοι το φετινό καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι οι έλεγχοι είναι πολύ καλύτεροι σε αριθμό και αποτέλεσμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε από τη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός

Περισσότεροι και πιο αποτελεσματικοί ήταν οι έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής το φετινό καλοκαίρι, δήλωσε από την Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στο πλαίσιο της συνάντησής της με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στο πρωθυπουργικό γραφείο.

"Οι επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη όλων των υπουργών πριν από τη ΔΕΘ έχουν να κάνουν με το κομμάτι της ανάπτυξης", ανέφερε η υφυπουργός και συμπλήρωσε πως ήδη τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. "Πιστεύουμε ότι ο στόχος του 2% είναι ένας στόχος που θα μπορέσουμε να τον καλύψουμε, γι'αυτό κάνουμε και τις επισκέψεις", τόνισε.

"Κατ'αρχήν βλέπουμε τους παραγωγικούς φορείς γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό, σηματοδοτεί την ανάπτυξη που θέλουμε και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της επιτροπείας και μετά θα έρθει η επόμενη μέρα στη χώρα μας" επεσήμανε.

Παράλληλα, είπε πως "για το δικό μας υπουργείο, εκτός από το κομμάτι της ανάπτυξης που συνδέεται με τη φορολογία και με διευκολύνσεις που μπορούμε να δούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, υπάρχει και το ζήτημα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Σε αυτό είναι αφιερωμένη η αυριανή μου επίσκεψη μαζί με τους συνεργάτες μου. Από το υπουργείο μας κάνουμε επίσκεψη αύριο σε τελωνεία, όπου θέλουμε να δούμε το ζήτημα του λαθρεμπορίου και σε ελεγκτικές υπηρεσίες των υπηρεσιών της εφορίας, σηματοδοτώντας τους ελέγχους που ήδη έχουν ξεκινήσει και είναι σε μεγάλη ένταση".

"Το φετινό καλοκαίρι οι έλεγχοι είναι πολύ καλύτεροι και σε αριθμό και σε αποτέλεσμα από αυτούς που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια",  δήλωσε η κ. Παπανάτσιου και κατέληξε:

"Παράλληλα, προσπαθούμε να βρούμε κι άλλα εργαλεία για να αξιοποιήσουμε στο κομμάτι των ελέγχων και της φοροδιαφυγής.

Νωρίτερα, η υφυπουργός συναντήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Αυτήν την ώρα συζητά με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, ενώ αμέσως μετά θα συναντήσει τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Νίκο Αντωνάκη και τον Γενικό Γραμματέα, Μιχάλη Κούπκα. Οι συναντήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων, Ιωάννη Μανδρίνο.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξερχόμενος από την συνάντηση με την υφυπουργό, δήλωσε τα εξής:

"Εκπροσωπώντας τους μικρομεσαίους μεταποιητές και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης καταθέσαμε την αγωνία και τους προβληματισμούς που μας απασχολούν όσων αφορά το οικονομικό επιτελείο το τελευταίο διάστημα. Ζητήσαμε αυτά που είχαμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα το πρωί. Το κυρίαρχο ήταν η μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών βαρών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Είναι πάγια αιτήματα των μικρομεσαίων και θεωρούμε ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να βοηθηθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και όσων αφορά το τραπεζικό σύστημα. Σήμερα έχουμε ένα εχθρικό τραπεζικό σύστημα, που θα πρέπει να ενισχύσει και να βοηθήσει την υγιή επιχειρηματικότητα, για να μπορέσουμε να ξαναστήαουμε τις επιχειρήσεις και να τραβήξουμε μπροστά. Όσο δεν τους βρίσκουμε συμπαραστάτες, είναι πολύ δύσκολο να έρθουν επενδύσεις στη χώρα ή να κάνουν επενδύσεις οι Έλληνες βιοτέχνες. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας και αυτές μπορούν να γίνουν μόνο με ανάπτυξη και ανάπτυξη δίχως μεταποιητικές βιοτεχνικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει. Όσο η ανάπτυξη στηρίζεται στην κατανάλωση θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε μέχρι σήμερα. Χρειαζόμαστε παραγωγή και εξαγωγή ελληνικών προϊόντων για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για τη χώρα".